Persoonlijke Kampioenschappen jeugd KTO veld.

Persoonlijke Kampioenschappen jeugd KTO veld.

Op zondag 254 september waren de persoonlijke kampioenschappen op het veld van de afdeling KTO. Hier hebben ook jeugdleden van onze vereniging aan deel genomen. Iedereen heeft goed zijn of haar best gedaan en in totaal zijn er maar liefst 5 prijzen behaald.

Wij kunnen trots zijn op onze jongens en meisjes!

De uitslagen per geboortejaar zijn als volgt:

Meisjes 2009-2011 en jonger:
2.
Bente Kristen
4. Elin Finke


Meisjes 2006-2008:
7. Laura Verboom
9. Bente Oude Nijhuis
11. Myron Oude Nijhuis

Jongens 2010:
1. Wes Oude Nijhuis

Jongens 2009:
3. Branco Verboom

Jongens 2008:
1. Thijmen Verboom
3. Sem Kristen

Posted in Uncategorized | Leave a comment

BoesCoolFit/Cultuur

Kom op zondag 24 september allemaal naar de sport en cultuurmarkt op het Thij college aan de Thijlaan Oldenzaal. De markt start om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur

Met de sport en cultuurmarkt willen we de kinderen kennis laten maken en enthousiasmeren voor sport en cultuur in Oldenzaal. Sport en cultuur verbindt, maakt kinderen blij en ontwikkelt creativiteit bij kinderen en zorgt voor sociale cohesie. ‘Samen beleven’ en ‘ontwikkelen’ van je creatieve en sportieve talenten draagt daaraan bij.
Naast alle activiteiten voor kinderen zijn er ook activiteiten voor jongeren, volwassenen en ouderen.

Wat kan je allemaal zien en doen aan sport tijdens de sport en cultuurmarkt?
Wil je tennissen in een sport jumper, kijken naar demonstraties free running, een opslag leren voor tafeltennis, meedoen met een spel hockey, meedoen met jumping fitness, kijken en meedoen met aikido, judo, taekwondo, meedoen het spel klootschieten, een wedstrijd handbal meespelen, meedoen met voetbal, een echt belevingsspel spelen, meedoen met fitness lessen, kijken naar de turn demonstratie van Oldenzaal, meedoen aan hiphop en streetdance workshop, meedoen aan survival oefeningen of als volwassene/oudere deelnemen aan een les stoelyoga?

Wat kan je allemaal zien en doen aan cultuur tijdens de sport en cultuurmarkt?
Wil je een instrument proberen of een liedje leren spelen, zien hoe echte prinsessen dansen, een echt verhaal leren vertellen, kijken naar een dansdemonstratie, zien hoe een midwinterhoorn gemaakt wordt, een broodje bakken boven een vuurtje, leren hoe je fantasy tekent, meedoen aan het kinderkookeiland, kijken naar verschillende bandjes of op de foto met een van BoesCoolFit of BoesCoolTuur ambassadeurs?

Naast alle demonstraties en workshops zijn er kraampjes van Impuls, Kaliber, Standstheater de Bond, het Palthehuis, de Bibliotheek en sportcentrum Vondersweide.

Kijk op het tijdschema waar en wanneer alles plaats vindt.

Win verschillende prijzen in de Loterij: gesigneerde gadgets van Sanne en Lieke Wevers, Bjorn Kuipers, Tom Veelers, kaarten voor een voetbalwedstrijd en nog veel meer. De hoofdprijs: een luchtballonvaart die om 18.00 vertrekt vanaf de sport en cultuurmarkt.

We nodigen jullie allemaal uit om mee te doen met de finale activiteit: het grootste zomer sneeuwballen gevecht van Oldenzaal!

Tot zondag 24 september op het Thijcollege aan de thijlaan in Oldenzaal.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Persoonlijke kampioenschappen Dames 2017

Persoonlijke Kampioenschappen Dames 2017

Op maandagavond 11 september zijn de persoonlijke kampioenschappen gehouden van de dames. Deze wedstrijden zijn bedoeld voor de meisjes, actieve en de niet-actieve damesleden.

De opkomst van de meisjes was zeer groot en dit leverde mooie resultaten op.

Na afloop was er voor iedereen een leuke prijs. De uitslagen zijn als volgt:

Meisjes t/m 10 jaar:
1. Myron Oude Nijhuis
2. Bente Kristen
3. Elin Finke

Meisjes 11 t/m 13 jaar:
1. Naomi ter Halle (algeheel kampioen jeugd)
2. Laura Verboom
3. Bente Oude Nijhuis

Dames 19 t/m 29 jaar:
1. Maaike Haamberg (algeheel kampioen dames)

Dames 40 t/m 49 jaar:
1. Sabine Broenink
2. Sandra Burink

Dames 60 t/m 69 jaar:

1. Maria Elfrink

Dames 70 jaar en ouder:
1. Elly Huiskes

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Slot van het seizoen

Op zondag 23 juli werd op de baan van Beuningen weer de jaarlijkse paren wedstrijd gehouden.
Hier deden drie koppels van KV. De Toekomst aan mee. Iedereen behaalde (toevallig) de tweede plaats.

De uitslagen van de deelnemende teams zijn als volgt:

Ongehuwd:
t/m 29 jaar:
2 Laurens Maseland en Maaike Haamberg, 24 schoten. (algeheel ook 2e)

40 t/m 49 jaar:
2 Rolf Olde Weghuis en Sabine Broenink, 25 schoten.

Gehuwd:
50 t/m 59 jaar:
2 Tonnie en Josefien Haamberg, 32 schoten.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Afsluiting Jeugdseizoen 2016-2017

Op zaterdag 15 juli was de jaarlijkse seizoensafsluiting voor de jeugd. Deze middag was bedoeld voor de jeugdleden met ouders, het jeugdbestuur en de jeugdleiders. Ook de partners waren uitgenodigd.

Deze zonnige middag begon met een sportieve wedstrijd tussen de ouders en de jeugdleden. Het was een zeer spannende wedstrijd maar de ouders waren net een tandje beter dan de jeugd. Op papier heeft de jeugd natuurlijk wel gewonnen.

Na de sportieve gelegenheid stond er een lekkere barbecue klaar waar volop van genoten is.
Al met al was het een zeer geslaagde middag en een mooie afsluiting van het jeugdseizoen 2016/2017.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Dames 1 Kampioen

Dames 1 Kampioen

Op dinsdag 11 juli werden de laatste wedstrijden gepeeld van de competitie. De Toekomst 1 won deze laatste wedstrijd met 3-0. Het 2e damesteam was vrij gepland door een oneven aantal teams in hun klasse en het 3e damesteam verloor met 2-1.

Het 1e dames team werd kampioen in de 1e klasse. Nadat zij in 2013, 2014 en 2015 achtereenvolgens het kampioenschap wisten binnen te halen moesten zij afgelopen jaar genoegen nemen met een lagere plaats. Dit jaar is het wel ruimschoots gelukt. Het team bestond uit Kim Schurink, Richelle Ter Heege-IJland, Lindsay Leussink en leidster Maaike Haamberg.

Het 2e dames team werd 4e in de 3e klasse. Het 3e team werd 4e in de 5e klasse.

Zoals gewoonlijk wordt deze laatste avond afgesloten met een hapje en een drankje in het clubgebouw voor alles damesleden van onze vereniging. Het 1e damesteam kreeg namens het damesbestuur een presentje voor het behaalde kampioenschap.

Ook werden Kim Schurink en Richelle Ter Heege-IJland in het zonnetje gezet voor hun behaalde prijzen op het NK. Tevens schreef Kim een nationaal record op haar naam.

Van linksboven naar rechtsover: Richelle, Lindsey, Kim en Maaike

De dames van Oud Ootmarsum hadden ook nog een leuk presentje voor het 1e team, zij waren ook aanwezig tijdens het gezellig samen zijn.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

De Toekomst pakt winst in Cup finales 2017 voor Veteranen en Senioren.

Afgelopen zondag, 9 juli 2017, werden er onder grote belangstelling de finales klootschieten van de KTO afgewerkt.

Plaats van handeling was een uitstekende geprepareerde baan van Nooit Gedacht in Noord Deurningen.

Om 13.30 uur traden de veteranen van De Toekomst aan tegen hun aartsrivaal Noord Berghuizen. Deze ploegen stonden de laatste jaren steeds tegenover elkaar.

De Toekomst begon zeer sterk met 2 lange schoten waarop Noord Berghuizen het antwoord schuldig bleef. Er werd een voorsprong genomen van 40 meter.

Noord Berghuizen gaf zich echter niet gewonnen en vocht terug door goed geplaatste schoten. De ploegen kwamen bijna weer gelijk te liggen. Door goed schieten van De Toekomst werd er weer een voorsprong opgebouwd en leek deze ploeg voor de winst te gaan. Twee misgeplaatste schoten brachten de spanning weer helemaal terug ; sterker nog Noord Berghuizen kwam voor te liggen en bouwde langzaam de voorsprong uit. Een misser van Noord Berghuizen naar voren op de baan draaide echter de rollen weer om.

Het zou gaan om de laatste 4 schoten. Beide teams hadden de betere schutters bewust nog niet ingezet. Bij het ingaan van het laatste schot was de voorsprong van de Toekomst nog 5 meter. De laatste schutter van Noord Berghuizen plaatste de kloot goed en legde de tegenstander een zware opgave voor. Deze schutter plaatste eveneens de kloot goed en wist zelfs nog een aantal meters extra te pakken zodat de winst een feit was. De Toekomst won hiermee evenals vorig jaar de cup voor de veteranen in een zeer spannende wedstrijd die vooral voor de talrijke toeschouwers een lust voor het oog was.

Een nog spannender wedstrijd werd er gespeeld tussen de seniorenploegen van De Toekomst en Beuningen. De Toekomst begon uitzonderlijk sterk met de eerste 2 schoten. De twee schutters overbrugden een afstand van 336 meter. Dit zorgde direct voor een voorsprong van 40 meter. Deze voorsprong bleef de Toekomst het grootste gedeelte van de wedstrijd houden. Er werden geweldig lange schoten geproduceerd door beide teams. Het zag er op het einde van de tweede ronde naar uit dat De Toekomst gebruik kon maken van een minder schot van Beuningen. Een misser van De Toekomst bracht Beuningen echter weer helemaal in de wedstrijd en de voorsprong bedroeg nog geen 10 meter meer. Na het draaipunt vooraan de baan maakte een schutter van Beuningen echter een fout door de kloot in de bocht verkeerd te plaatsen. De Toekomst profiteerde van deze misser en liep weer 40 meter uit. Beuningen gaf zich niet gewonnen en knokte zich langszij. Achterop de baan zou de beslissing vallen. Bij het laatste schot was de voorsprong van De Toekomst nog maar 2 meter. De laatste schutter van Beuningen produceerde een geweldig schot en zadelde de laatste schutter van de tegenpartij met een bijzonder lastige opdracht op. Deze schutter plaatste de kloot niet helemaal goed waardoor de schutters uit Beuningen al feest gingen vieren ; een schutter van Beuningen raakte echter de kloot met de voet terwijl deze nog niet was uitgelopen. De laatste schutter van de Oldenzalers mocht het opnieuw proberen. Hij plaatste zijn schot goed en de kloot liep 2 meter verder dan die van de tegenstander. Hiermee werd De Toekomst ook winnaar van de seniorencup. Een prestatie die nog nooit eerder neergezet is binnen de klootschieterswereld.

Dat de oudste balsport van Nederland ook met de tijd meegaat was overduidelijk. Een toeschouwer uit Oldenzaal had gedurende de gehele wedstrijd opnames gemaakt met zijn i – Pad. Op deze beelden bleek overduidelijk dat de kloot “gemeut” was door een van de leden uit Beuningen.

Naderhand werden de schutters van beide teams de medailles omgehangen en de beker uitgereikt aan de vooropschieter van de Oldenzaalse vereniging.

Hiernaast een foto van de winnende teams uit Oldenzaal.

Hier volgen nog een aantal foto’s genomen tijdens de wedstrijden.

De afstand na 24 schoten in de Senioren Cup. Aangewezen door Henk Bossink.

Winnaars Veteranen Cup 2017 inclusief reserves.

Alle foto’s van de Veteranen cup kunnen hier gevonden worden.

Alle foto’s van de Senioren cup kunnen hier gevonden worden.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Dames presteren goed op NK 2017

Nederlandse Kampioenschappen 2017

Op zondag 25 juni is het NK klootschieten voor senioren verschoten bij KV Mander in Mander. Kim Schurink werd Nederlands Kampioen op het onderdeel straat. Zij wist met 7 schoten en 125,10 meters de afstand van 1.000 meter te overbruggen. Hiermee vestigde ze ook een nieuw nationaal record. Op de onderdelen veld en zetten behaalde ze respectievelijk de tweede en vierde plaats. In het allround klassement is ze net op de tweede plaats geëindigd. Een erg knappe prestatie!

Richelle ter Heege-IJland behaalde de tweede plaats met het onderdeel zetten. Op het veld werd ze vierde. Allround behaalde ze een keurige vierde plaats.

De totale uitslagen van de deelnemende dames zijn als volgt:

Categorie 5, 20 deelneemsters:

Straat 1.000 meter:
1e plaats: Kim Schurink 7 schoten en 125,10 meters
13e plaats: Richelle Ter Heege-IJland 10 schoten en 144,30 meters

Veld 5 schoten:
2e plaats: Kim Schurink 586,90 meters
4e plaats: Richelle Ter Heege-IJland 481,10 meters
6e plaats: Maaike Haamberg 469,50 meters

Zetten verste worp:
2e plaats: Richelle Ter Heege-IJland 41,53 meters
4e plaats: Kim Schurink 39,62 meters
14e plaats: Maaike Haamberg 28,30 meters

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Lutterzandronde 2017

Op zaterdag 17 juni 2017  werd de jaarlijkse ronde op het Lutterzand geschoten. Met het vooruitzicht van een lekkere warme dag werd gerekend op een grote opkomst. Uiteindelijk deden 9 schutters mee aan de ronde.

Na een fietstocht werd op de verzamelplek deze groep in tweeën gedeeld. Besloten werd de schutters van het eerste, tweede en derde bij elkaar in 1 groep te doen en de resterende schutters, Sabine Broenink, Hennie Timmers en Henry Kaspers zouden de tweede groep vormen. Als eerst mocht de titel verdediger Sven Olde Keizer zijn losschot doen. Hij had deze een beetje teveel links aan de kant van de weg geplaatst en wist zo niet de eerste berk te passeren. Hierna deden, Rolf Olde Weghuis, Jeroen van Olffen, Peter in ’t Veld, Gerard Goosenshuis en Robert van den Einde een poging Sven te passeren. Jeroen en Gerard wisten dit het beste te doen en namen een kleine voorsprong op de rest.

Door het goede weer van de afgelopen weken was het zand op de padden erg los geworden, waardoor het Lutterzand echt zijn naam eer aan deed. De schoten van Peter kwamen hierdoor vaak niet goed uit de verf en de kloot bleef steken in het losse zand. Robert en Rolf namen snel een kleine voorsprong op de rest van de groep door de kloot iets verder te zetten en in het geval van Robert een paar keer een zeer gelukkig val. Bij de beruchte 3-sprong had Rolf een voorsprong 1 schot op Robert en Jeroen. Sven en Gerard volgden op nog een schot en Peter volgde met hier weer een schot achter. Robert wist bij de 3-sprong een zeer lang schot af te leveren en nam hierdoor kortstondig de leiding over.  Vanaf dit punt wist Peter gebruikt te maken van de betere ondergrond en kleinere paadjes. Hierdoor haalde hij zijn achterstand in. Bij het rustpunt waren er twee leiders: Rolf en Sven, gevolg op 1 schot door Jeroen en Gerard. Robert en Peter hadden toen nog twee schoten achterstand. Na een drankje en hapje verzocht door Johan en Marietje Broenink, werd de tweede helft van de wedstrijd aangevangen. In het eerste bochten stuk wisten Robert en Jeroen door goed geplaatste schoten en vooral mazzel in te lopen. Jeroen via een verscholen tak en Robert door een zeer gunstig val. In het vervolg wist Robert dit niet te reproduceren en haakte af in de strijd om de titel. Peter bleef echter wel consequent doorschieten en wist meter voor meter dichter bij de leiders te komen. Na het beruchte hek, moest Sven kiezen tussen afsnijden en veilig doorschieten. Hij koos voor afzetten, maar wist niet de tweede bocht te halen. Robert en Rolf probeerde een stukje verder hetzelfde, Rolf slaagde wel in zijn opzet de kloot van Robert viel te kort. Jeroen, Gerard en Peter kozen voor de veiligere route en snoepten hierdoor wat van de achterstand af.

Hierna volgde de terugweg, waar in het verleden er nog een goede pad zichtbaar was, was er dit jaar door onderhoud een breed en vertekend pad over. Die zorgde samen met de dennenappels voor curieuze schoten. Soms lang en soms zeer kort. Bij het uitkomen bij het laatste lang stuk tot het hekwerk, werd duidelijk dat er nog 3 kandidaten voor de titel waren. Rolf, Sven en Peter. Toen Peter dit hoorde wist hij prompt niet meer rechtuit te schieten en vooral weer meters op de koplopers. Hoe de strijd binnen de tweede groep verliep kon deze verslaggever niet beoordelen. Wel dat ook hier meerdere keren een kloot eindigde tegen een paal of boom. Wij konden als eerste groep de harde knal in ieder geval twee keer horen. Na het bereiken van het laatste hekwerk en passeren hiervan. Sven probeerde met alle macht afstand goed te maken en wist wel de druk op Rolf te vergroten, maar die kraakte uiteindelijk niet onder de druk.

Eindstand:

  1. Rolf Olde Weghuis: 54 Schoten en 8 meter
  2. Sven Olde Keizer:  55 schoten en 71 meter.
  3. Peter in ’t Veld: 56 schoten en 63 meter.
  4. Gerard Goosenshuis: 56 schoten en 9 meter
  5.  Jeroen van Olffen: 57 schoten en 44 meter
  6. Robert van den Einde: 58 schoten en 27 meter
  7. Henry Kaspers: 67 schoten en 63 meter
  8. Hennie Timmers: 69 schoten en 31 meter
  9. Sabine Broenink: 75 schoten en 0 meter.

Na afloop was de prijsuitreiking en tijd voor een drankje en hapje alvorens de terugreis werd aangevangen.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Jeugd presteert geweldig op NK Klootschieten.

Succes op NK klootschieten voor KV de Toekomst.

Op zondag 11 juni namen Sem Kristen en Thijmen Verboom van KV de Toekomst deel aan het Nederlands Kampioenschap klootschieten bij KV Beuningen in Beuningen. Onder mooie weersomstandigheden hebben zij allebei een goede prestatie neergezet.

Sem Kristen behaalde op het onderdeel straat de 3e plaats. Met 8 schoten en 21 meters wist hij de afstand van 500 meter te overbruggen. Op de onderdelen veld en zetten behaalde hij respectievelijk de 7e en 5e plaats.

Thijmen Verboom werd 5e op het onderdeel straat. Op de onderdelen veld en zetten wist hij beide de 1e plaats te bemachtigen. Op het veld heeft Thijmen met vijf worpen 341,15 meters gegooid. Zijn verste worp met zetten was 27,09 meters.

Allround werd Thijmen 2e plaats en Sem 4e. Een erg knappe prestatie van deze twee jonge jongens!

Posted in Uncategorized | Leave a comment