Lutterzandronde 2017

Op zaterdag 17 juni 2017  werd de jaarlijkse ronde op het Lutterzand geschoten. Met het vooruitzicht van een lekkere warme dag werd gerekend op een grote opkomst. Uiteindelijk deden 9 schutters mee aan de ronde.

Na een fietstocht werd op de verzamelplek deze groep in tweeën gedeeld. Besloten werd de schutters van het eerste, tweede en derde bij elkaar in 1 groep te doen en de resterende schutters, Sabine Broenink, Hennie Timmers en Henry Kaspers zouden de tweede groep vormen. Als eerst mocht de titel verdediger Sven Olde Keizer zijn losschot doen. Hij had deze een beetje teveel links aan de kant van de weg geplaatst en wist zo niet de eerste berk te passeren. Hierna deden, Rolf Olde Weghuis, Jeroen van Olffen, Peter in ’t Veld, Gerard Goosenshuis en Robert van den Einde een poging Sven te passeren. Jeroen en Gerard wisten dit het beste te doen en namen een kleine voorsprong op de rest.

Door het goede weer van de afgelopen weken was het zand op de padden erg los geworden, waardoor het Lutterzand echt zijn naam eer aan deed. De schoten van Peter kwamen hierdoor vaak niet goed uit de verf en de kloot bleef steken in het losse zand. Robert en Rolf namen snel een kleine voorsprong op de rest van de groep door de kloot iets verder te zetten en in het geval van Robert een paar keer een zeer gelukkig val. Bij de beruchte 3-sprong had Rolf een voorsprong 1 schot op Robert en Jeroen. Sven en Gerard volgden op nog een schot en Peter volgde met hier weer een schot achter. Robert wist bij de 3-sprong een zeer lang schot af te leveren en nam hierdoor kortstondig de leiding over.  Vanaf dit punt wist Peter gebruikt te maken van de betere ondergrond en kleinere paadjes. Hierdoor haalde hij zijn achterstand in. Bij het rustpunt waren er twee leiders: Rolf en Sven, gevolg op 1 schot door Jeroen en Gerard. Robert en Peter hadden toen nog twee schoten achterstand. Na een drankje en hapje verzocht door Johan en Marietje Broenink, werd de tweede helft van de wedstrijd aangevangen. In het eerste bochten stuk wisten Robert en Jeroen door goed geplaatste schoten en vooral mazzel in te lopen. Jeroen via een verscholen tak en Robert door een zeer gunstig val. In het vervolg wist Robert dit niet te reproduceren en haakte af in de strijd om de titel. Peter bleef echter wel consequent doorschieten en wist meter voor meter dichter bij de leiders te komen. Na het beruchte hek, moest Sven kiezen tussen afsnijden en veilig doorschieten. Hij koos voor afzetten, maar wist niet de tweede bocht te halen. Robert en Rolf probeerde een stukje verder hetzelfde, Rolf slaagde wel in zijn opzet de kloot van Robert viel te kort. Jeroen, Gerard en Peter kozen voor de veiligere route en snoepten hierdoor wat van de achterstand af.

Hierna volgde de terugweg, waar in het verleden er nog een goede pad zichtbaar was, was er dit jaar door onderhoud een breed en vertekend pad over. Die zorgde samen met de dennenappels voor curieuze schoten. Soms lang en soms zeer kort. Bij het uitkomen bij het laatste lang stuk tot het hekwerk, werd duidelijk dat er nog 3 kandidaten voor de titel waren. Rolf, Sven en Peter. Toen Peter dit hoorde wist hij prompt niet meer rechtuit te schieten en vooral weer meters op de koplopers. Hoe de strijd binnen de tweede groep verliep kon deze verslaggever niet beoordelen. Wel dat ook hier meerdere keren een kloot eindigde tegen een paal of boom. Wij konden als eerste groep de harde knal in ieder geval twee keer horen. Na het bereiken van het laatste hekwerk en passeren hiervan. Sven probeerde met alle macht afstand goed te maken en wist wel de druk op Rolf te vergroten, maar die kraakte uiteindelijk niet onder de druk.

Eindstand:

  1. Rolf Olde Weghuis: 54 Schoten en 8 meter
  2. Sven Olde Keizer:  55 schoten en 71 meter.
  3. Peter in ’t Veld: 56 schoten en 63 meter.
  4. Gerard Goosenshuis: 56 schoten en 9 meter
  5.  Jeroen van Olffen: 57 schoten en 44 meter
  6. Robert van den Einde: 58 schoten en 27 meter
  7. Henry Kaspers: 67 schoten en 63 meter
  8. Hennie Timmers: 69 schoten en 31 meter
  9. Sabine Broenink: 75 schoten en 0 meter.

Na afloop was de prijsuitreiking en tijd voor een drankje en hapje alvorens de terugreis werd aangevangen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.