De Toekomst pakt winst in Cup finales 2017 voor Veteranen en Senioren.

Afgelopen zondag, 9 juli 2017, werden er onder grote belangstelling de finales klootschieten van de KTO afgewerkt.

Plaats van handeling was een uitstekende geprepareerde baan van Nooit Gedacht in Noord Deurningen.

Om 13.30 uur traden de veteranen van De Toekomst aan tegen hun aartsrivaal Noord Berghuizen. Deze ploegen stonden de laatste jaren steeds tegenover elkaar.

De Toekomst begon zeer sterk met 2 lange schoten waarop Noord Berghuizen het antwoord schuldig bleef. Er werd een voorsprong genomen van 40 meter.

Noord Berghuizen gaf zich echter niet gewonnen en vocht terug door goed geplaatste schoten. De ploegen kwamen bijna weer gelijk te liggen. Door goed schieten van De Toekomst werd er weer een voorsprong opgebouwd en leek deze ploeg voor de winst te gaan. Twee misgeplaatste schoten brachten de spanning weer helemaal terug ; sterker nog Noord Berghuizen kwam voor te liggen en bouwde langzaam de voorsprong uit. Een misser van Noord Berghuizen naar voren op de baan draaide echter de rollen weer om.

Het zou gaan om de laatste 4 schoten. Beide teams hadden de betere schutters bewust nog niet ingezet. Bij het ingaan van het laatste schot was de voorsprong van de Toekomst nog 5 meter. De laatste schutter van Noord Berghuizen plaatste de kloot goed en legde de tegenstander een zware opgave voor. Deze schutter plaatste eveneens de kloot goed en wist zelfs nog een aantal meters extra te pakken zodat de winst een feit was. De Toekomst won hiermee evenals vorig jaar de cup voor de veteranen in een zeer spannende wedstrijd die vooral voor de talrijke toeschouwers een lust voor het oog was.

Foto’s van deze spannende wedstrijd kunt u hier vinden.

Een nog spannender wedstrijd werd er gespeeld tussen de seniorenploegen van De Toekomst en Beuningen. De Toekomst begon uitzonderlijk sterk met de eerste 2 schoten. De twee schutters overbrugden een afstand van 336 meter. Dit zorgde direct voor een voorsprong van 40 meter. Deze voorsprong bleef de Toekomst het grootste gedeelte van de wedstrijd houden. Er werden geweldig lange schoten geproduceerd door beide teams. Het zag er op het einde van de tweede ronde naar uit dat De Toekomst gebruik kon maken van een minder schot van Beuningen. Een misser van De Toekomst bracht Beuningen echter weer helemaal in de wedstrijd en de voorsprong bedroeg nog geen 10 meter meer. Na het draaipunt vooraan de baan maakte een schutter van Beuningen echter een fout door de kloot in de bocht verkeerd te plaatsen. De Toekomst profiteerde van deze misser en liep weer 40 meter uit. Beuningen gaf zich niet gewonnen en knokte zich langszij. Achterop de baan zou de beslissing vallen. Bij het laatste schot was de voorsprong van De Toekomst nog maar 2 meter. De laatste schutter van Beuningen produceerde een geweldig schot en zadelde de laatste schutter van de tegenpartij met een bijzonder lastige opdracht op. Deze schutter plaatste de kloot niet helemaal goed waardoor de schutters uit Beuningen al feest gingen vieren ; een schutter van Beuningen raakte echter de kloot met de voet terwijl deze nog niet was uitgelopen. De laatste schutter van de Oldenzalers mocht het opnieuw proberen. Hij plaatste zijn schot goed en de kloot liep 2 meter verder dan die van de tegenstander. Hiermee werd De Toekomst ook winnaar van de seniorencup. Een prestatie die nog nooit eerder neergezet is binnen de klootschieterswereld.

Dat de oudste balsport van Nederland ook met de tijd meegaat was overduidelijk. Een toeschouwer uit Oldenzaal had gedurende de gehele wedstrijd opnames gemaakt met zijn i – Pad. Op deze beelden bleek overduidelijk dat de kloot “gemeut” was door een van de leden uit Beuningen.

Naderhand werden de schutters van beide teams de medailles omgehangen en de beker uitgereikt aan de vooropschieter van de Oldenzaalse vereniging.

Hiernaast een foto van de winnende teams uit Oldenzaal.

Hier volgen nog een aantal foto’s genomen tijdens de wedstrijden.

De afstand na 24 schoten in de Senioren Cup. Aangewezen door Henk Bossink.

Winnaars Veteranen Cup 2017 inclusief reserves.

Alle foto’s van de Veteranen cup kunnen hier gevonden worden.

Alle foto’s van de Senioren cup kunnen hier gevonden worden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.