Kampioen van Twente (Zilverenkloot)

Gisteren is Laurens Maseland kampioen van Twente geworden op de Haarleheide. De wedstrijd , natuurlijk in het teken van de naderende Zilveren kloot, werd uitgevochten tussen ruim 75 schutters.

Al aan het begin van de dag werd duidelijk dat de winnaar zou komen uit een van de eerste groepen. Het regende onafgebroken en de baan werd gaandeweg de morgen minder goed bespeelbaar. Laurens liet er geen twijfel over bestaan en produceerde 5 goede schoten. Dit leverde hem een uitstekende afstand op van 625 meter in totaal. De enige die hier in de buurt kon komen was Robert Meijer van Mander. Hij kon tot en met het derde schot redelijk goed meekomen maar tegen de prima twee laatste schoten kon hij zelfs niet tegenop.

Nu is het alleen nog zaak dat de selectie van zuid , aangemoedigd door vele supporters op de eerste zondag in september, ook de begeerde zilveren kloot mee kan nemen naar Oldenzaal.

De teamprijs werd ook gewonnen door onze vereniging omdat ondergetekende een 9e en Emiel Haamberg een 11e plaats wisten te bemachtigen. De 2e plaats was voor het team van Beuningen dat op een afstand van ruim 25 meter bleef.

B.Velthuis.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.