Persoonlijke Kampioenschappen Veld junioren 2014

Wederom mochten de jongsten op de Leeuwenkoelbaan bij Noord Berghuizen met elkaar het gevecht aangaan het was een mooie opkomst van 28 junioren, Lemselo was hier de meest succesvolle vereniging en ging met 5 podium plaatsen naar huis.

Kolkersveld was het strijd toneel voor de junioren in categorie 2, ook hier was het een fantastische opkomst, vele talenten wisten hun ambitie waar te maken met een podium plaats, de onderlinge verschillen waren klein, alleen bij de meisjes was Karlijn Greven oppermachtig, zelfs haar resultaat zou bij de jongens een 2e plaats opleveren.

Bij Nooit Gedacht was het de beurt aan de junioren van categorie 3, het was hier Carsten Hogt die als enigste met 5 schoten, in zijn geboortejaar 2001, de finish wist te behalen, in de andere geboortejaren en categorie voor meisjes werden alle podium plaatsen gevuld met sporters die 6 schoten nodig hadden en een surplus voor de 500 meter, de verschillen waren minimaal.

De Poalmös baan in Tilligte was het decor voor de junioren in categorie 4, ook zou hier bepaalt worden wie de nieuwe KTO kampioenen op veld zijn. De jongens geboren in 1999 gingen als eerste van start, na een mooie strijd wist uiteindelijk William Hobbelink het goud te bemachtigen, bij de jongens geboren 1998 was het Mart Golbach die de sterkste was, langzaam konden wij ons opmaken voor de sporters die ambities hadden voor de KTO titel, het was Huub oude Griep, die in de voorlaatste groep, een mooi resultaat neer zette, het was uiteindelijk Remco Zanderink in de laatste groep die hem nog passeerde en de KTO titel opeiste. Bij de meisjes waren het Manon, Renske, Rodjean, Britt en Angela die een hevig strijd leverde, ze waren allemaal niet in goede vorm, en een misser werd direct afgestraft, maar uiteindelijk was het Manon Zanderink die haar titel van vorige jaar maar nu als KTO kampioen veld heeft geprolongeerd en zij mocht samen met Remco de nieuwe Wisseltrofee in ontvangst nemen.

De jeugdleden van De Toekomst hebben ook aan de bovenstaande wedstrijden deelgenomen. Hier werden de volgende prestaties neergezet:
Cat 1
1e Thijmen Veboom, 8 schoten en 7,30 meter- 2e Sem Kristen, 9 schoten en 4,3 meter.
5e Branco Verboom, 11 schoten en 2 meter.
Cat 2
 4e Naomi ter Halle, 9 schoten en 19,85 meter.
Cat 3
Sven ter Halle, 9 schoten en 63,45 meter.
Cat 4
Bjorn Klok, 10 schoten en 33,50 meter.
sem en thijmen

Comments are closed.